top of page

Energie besparen

Energie besparen: hoe pak ik dat eigenlijk aan?

Energie besparen, Isoleren, zonnepanelen

Een woning is op veel verschillende manieren duurzamer te maken, maar niet alle maatregelen zijn geschikt voor uw woning.  

Er zijn vele mogelijkheden maar iedere huis is anders, iedere gezinssamenstelling is anders, iedere woonwens is anders en ieder budget is anders. Aangezien u uw geld slechts één maal uit kunt geven is het van groot belang dat u de juiste keuze maakt die het beste bij u past.

Ons advies is op uw specifieke situatie afgestemd, zodat het niet alleen past bij uw woning maar ook bij uw comfortwens. 

Wordt het isoleren, zonne-energie, duurzame verwarming of één de andere mogelijkheden ontdek het via het advies van onze adviseur. Tot de mogelijkheden behoren:

  • Quickscan: Onze adviseur doorloopt uw woning op de belangrijkste punten en verbetermogelijkheden.  

  • Energielabel: Is een beoordeling van 10 punten op het gebied van isolatie en verwarming.

  • Energie Index: Is een beoordeling van 150 punten op het gebied van isolatie en verwarming.

  • Maatwerkadvies: Aansluitend op de opmaak van een Energie Index volgt een Maatwerkadvies dit is gebaseerd op                                       het bewonersgedrag en het werkelijke energiegebruik.

Laat u door ons adviseren.                      

woning isoleren
zonne-energie, zonnepanelen
duurzame verwarming
Isoleren

Het isoleren van uw woning is vaak een zeer effectieve manier van energie besparen.

 

Veel oudere woningen zijn niet optimaal geïsoleerd, en zelfs in nieuwere huizen is er meestal ruimte voor verbetering. Isolatiemethoden en -materialen kunnen onderling sterk verschillen.

 

Het is belangrijk dat de juiste materialen op vakkundige wijze worden geplaatst. Zo haalt u het meeste uit uw isolatie.

Zonne-energie

De energie van de zon bereikt ons in de vorm van licht en warmte. In een uur stuurt de zon zoveel energie naar de aarde als alle mensen samen in een jaar gebruiken.

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Je kunt zelf de energie van de zon benutten met  zonnepanelen of een zonneboiler.

Duurzame verwarming

Isoleren is vaak een belangrijke eerste stap naar duurzaam wonen. In veel huishoudens valt daarnaast ook nog veel te winnen met behulp van duurzame installaties.

 

De twee bekendste opties zijn zonnepanelen en een moderne zuinige HR-ketel. Er is echter nog veel meer mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van de installatie van een warmtepomp, of het plaatsen van een zonneboiler?

 

Zelfs kleinere ingrepen op installatiegebied, zoals het vervangen van een verouderde vloerverwarmingspomp of mechanische ventilatiemotor, kunnen u soms veel energie besparen.

bottom of page